Velkommen til Alderslyst Gymnastikforening

AG's Børn/unge hold

Har du problemer med at se hold, prøv at åbne i en anden browser (Google Chrome, Safari eller lign.)
Ellers se vores program på forsiden: https://alderslystgymnastik.dk/

Klik her for at se vores hold for voksne

Hvorfor skal du træne sammen med dit barn – og hvorfor skal dit barn fortsætte med at træne ?

Du er et forbillede for dit barn.

Hvis du ønsker en sund opvækst for dit barn, hvor bl.a. motion er en vigtig og naturlig del af hverdagen, så træn sammen med dit barn.

På denne måde får dit barn en naturlig tilgang til motion.
Motion og styrke er vigtigt for os voksne og i særlig grad med en hverdag præget af mange løft. 
Det kan nogle gange være svært at få tiden til at slå til, så man også selv får motioneret. Slå to fluer med et smæk. Når nu dit barn alligevel skal træne sine sanser, hvorfor så ikke også træne (dine egne sanser) og få sved på panden, her er mulighed for at træne både let eller hårdt.

Udover at have fokus på grovmotorik arbejdes der på holdet med at stimulere børnenes sansemotorik, som sammen med synssansen danner grundlaget for al bevægelse. Det er afgørende for børnenes motoriske udvikling, at de tre sanser fungerer godt. Derfor træner vi:

  • Den taktile sans (følesansen) – f.eks. når vi mærker ting på kroppen – at blive rullet ind i et lagen, blive masseret eller mærke faldskærmen dale ned over sig
  • Den vestibulære sans (labyrintsansen) – vigtig i forhold til balance, koordination og orienteringsevne – f.eks. at få hovedet op/ned, trille, rulle, vende sidelæns, gynge,   lave kolbøtter, snurre og træne med den store træningsbold  
  • Den kinestetiske sans (muskel- & ledsansen) – vedrører kropsfornemmelse og muskelspænding – f.eks. spænde/slappe af, bøje/rette ud og finde ud af, hvor legemsdele befinder sig

Udviklingen af motoriske færdigheder er vigtig for alle børn. Inden børnene bliver 6 år, skal de gerne have automatiseret de grundlæggende bevægemønstre, da det er væsentligt for, at børnene kan lære at læse og skrive, når de starter i skolen. Vi bliver aldrig færdige med at udvikle de motoriske færdigheder, men en tidlig og god start er helt klart en fordel både fysisk og psykisk. Som forælder vil du opleve, at du måske også trænger til at blive udfordret på nogle af dine sanser, så vis derfor dit barn, at du også selv kan gennemføre motorikbanen.
Det er super motiverende for dit barn, at se mor/far kravle gennem labyrinten, lave kolbøtter og rulle på gulvet.
At lære nyt kræver at man øver sig – mange gange. Derfor vil nogle aktiviteter blive gentaget igen og igen, og forældrene kan måske synes, at det bliver ”kedeligt”, men børnene elsker genkendelsen og fordybelsen, og som forældre skal vi understøtte dem i denne lærings- og fordybelsesproces. Derfor er det ok, når et barn i en time f.eks. helst vil bruge en stor del af tiden på at eksperimentere med en bestemt aktivitet; bliver det hver time at samme aktivitet foretrækkes, skal vi dog som forælder også udfordre barnet til at give sig i kast med nye bevægelsesmønstre, så det udvikler sig hele vejen rundt.

Børn skal udfordres hele livet, og det at de kan gå på et hold uden mor og far, giver dem selvtillid og selvværd.

De gode motions vaner skal fastholdes hele livet. 

Bemærk:

Inden du kan tilmelde dig et hold, skal du være oprettet i vort medlemsregister.
Har du deltaget på et hold i foreningen i sæsonen 2014-2015 eller senere, er du allerede i registeret, og kan gå direkte til hold-tilmeldingen. 
Ellers opretter du dig i registeret under “Login / Nyt Medlem” i menuen øverst på siden

Alderslyst Gymnastikforening | Grøndalsvej 41, 8600 Silkeborg | CVR 29 22 76 83 | Bank: Reg. Nr. 5347 Konto Nr. 0242908